KONFIRMATION 20/21

I år har Lindome församling 2 spännande grupper att anmäla sig till. Helt nytt för i år är gruppen ENGAGE som kommer arbeta med kristen tro i vardagen, ses varannan måndag i Församlingscentrum i Lindome. Dessutom hoppas vi på vår populära sommargrupp ITALIEN med resa i juni efter skolslut. Här nedan följer lite mer information om uppläggen i de olika grupperna

 

ENGAGE

Vill du engagera dig i de frågor som du brinner för? I denna grupp presenteras den kristna tron utifrån vår vardag. Har kristen tro något att säga om klimatarbete? Om flyktingar och främlingsfientlighet? Visste du till exempel att Jesus själv tvingades fly med sin familj från deras hemland? Eller att ett av de allra första uppdragen som Gud gav människan var att ta hand om jorden - och allt liv på den? Därför vill vi stötta varandra i att leva mer klimatsmart,

att arbeta med global rättvisa, att värna om mänskliga rättigheter och motverka all form av diskriminering. Under 13 träffar från oktober till maj får vi möjlighet att följa personen Jesus och lära oss vad han står för. Är hans värderingar något jag delar? Vill jag få möjlighet att fundera kring vad jag själv tror på? Vilka som är mina hjärtefrågor i livet? Om kristen tro har med mitt liv och min vardag att göra över huvud taget? Då kommer det finnas goda  möjligheter att tillsammans med nya och gamla vänner göra just det! Dessutom kommer vi lyssna till fler röster än våra egna, när vi besöker människor som funderat mycket kring "Black lives matter", antirasism, hemlöshet, "Abolish slavery" och HBTQia-rättigheter i Göteborg. Denna grupp är helt kostnadsfri för konfirmanden.

 

Gruppen ses måndagar varannan vecka mellan 16.30-19.00 och åker på 2 st LÄGER*

i januari och maj. Konfirmation är i slutet av maj 2021.

 

LÄGER* är ett jättebra sätt att få möjlighet att lära känna varandra mer och att få ha det roligt och gott tillsammans. Men är läger något som stressar upp dig – hör av dig till oss! Det går alltid att prata om och hitta en lösning som passar just dig.

 

DATUM

13 okt kl 18.00 Inskrivning + INFO-möte

Träffar i Lindome

19 okt, 2 nov, 16 nov, 30 nov,

14 dec, 25 jan, 8 feb, 22 feb, 8 mar,

22 mar, 5 apr, 19 apr, 3 maj

Läger 1: 3-6 jan, Läger 2: 13-16 maj

Konfirmation: 22-23 maj 

 

ITALIEN

Församlingens sommaralternativ består av 4 helgträffar; november, december, mars och juni som sedan följs av en 12 dagar lång resa till varma, härliga Italien. Resan sker efter det att skolan slutat. Konfirmationen är i juli. Vi bor i en vacker bergsby utanför Rom med utflyktsdagar till Colosseum, Peterskyrkan, Medelhavet och mycket mer. Vi kommer även känna på hur riktig pasta smakar och kommer vid flera tillfällen få uppleva den Italienska kulturen. Detta alternativ kostar 5000 kr/konfirmand. Då ingår resa, boende, mat och alla aktiviteter under resan.  Det finns också ett par gratisplatser att förmedla som delas ut efter behov. Ange i ansökan om du vill söka en sådan. Kostnaden ska inte vara ett hinder för att konfirmera sig!

 

Hur läget ser ut i Europa nästa sommar är det svårt att veta. Vi hoppas kunna resa i juni! Om detta inte skulle vara möjligt kommer vi ha ett härligt läger på västkusten motsvarande tid.

 

DATUM

20 okt kl 18.00 Inskrivning + INFO-möte

Träffar i Lindome

14-15 nov, 5-6 dec, 6-7 mar, 5-6 jun

Resa till Italien

Första möjliga utresa efter skolorna slutat,

12 dagar. Efter hemkomst följer en hemmavecka med arbete inför konfirmationen (dagtid) Mer info kommer

 

ANMÄLAN

Öppnar 16/9 här på sidan, under fliken ”ANMÄL”. Skulle det vara minsta lilla krångligt, eller om någon fråga uppstår, är det bara ringa oss så hjälps vi åt med anmälan.

 

KONFIRMANDANSVARIGA

Roland Dahl – 031 99 68 74

Emma Jacobsson – 031 99 68 64

 

Andreas Thalenius – 031 99 68 71